Tízperc Iskolablog Érdekességek az oktatásról

Ingyenes online képzés pedagógusoknak: itt a DIGIMENTOR

10 percekben a digitális módszertanokról

10perc_tanulas.jpg

A digitális oktatásra történt gyors átállás óriási szakmai kihívást jelent sokaknak, de leginkább a pedagógusoknak, akiknek most rengeteg új információ, módszertan között kell eligazodniuk  és ezeket minél előbb alkalmazniuk is kell a gyakorlatban. Mindezekhez nagy segítséget jelent az iskolában, ha van egy olyan tanárkolléga, aki szélesebb ismeretekkel, jártassággal rendelkezik a távoktatás terén. Az ingyenes online képzés, a DIGIMENTOR célja, hogy minden intézményben legyen egy digitális pedagógiai mentor, aki segít a munkát hatékonyabbá tenni.

10 perces fejezetekből álló, ingyenes online tananyagot állított össze pedagógusoknak több hazai szakértő és vállalkozás. A gyakorlatorientált és folyamatosan bővülő digitális tananyaghoz bemutatóvideók, hasznos linkek, jó gyakorlatok esettanulmányai, illetve önellenőrző tesztek és fogalomtár is kapcsolódik. Így lehetőséget nyújt a tananyag arra, hogy minden területen kellő mértékű, naprakész tudást biztosítson a pedagógusoknak, akik a képzés elvégzése után saját iskolájukban saját tanárkollégáik digitális pedagógiai mentorai lehetnek. A tananyagok folyamatosan elérhetők, így akárhányszor megnézhetők, ezzel is segítve a digitális ismeretek elmélyítését, felfrissítését.

A DIGIMENTOR keretében a digitális pedagógiában jártas, önkéntes szakértők állnak rendelkezésre bármilyen szakmai, módszertani kérdésben azok számára, akik részt vesznek a kurzusokon.

Az ingyenesen elérhető képzés 10 perces fejezetekből álló elsajátítható tananyag-sorozat, amely bevezet a digitális oktatás fogalmába, módszertanába, hasznos tippeket biztosít a kezdetekhez, bemutatja a Microsoft Office eszközöket haladó szinten, továbbá kitér a kollaboratív eszközök használatára, videómegosztók használatára is”  nyilatkozta Horváth Tamás alapító.

A DIGIMENTOR képzése május 11-én indult, és egyik legfontosabb céljául azt tűzte ki, hogy minden oktatási intézményben legyen egy pedagógus, aki elvégzi a képzést, ezáltal gyors, naprakész és hatékony segítséget tudjon nyújtani az intézmény többi pedagógusa számára. Az alapszintű képzést több szinten tervezik később bővíteni: az óvodapedagógusok, alsó tagozatos, felső tagozatos, gimnáziumi és szakközépiskolai tanárok számára készült digitális módszertannal.

DIGIMENTOR a mentőöv

10 perces fejezetekből álló, gyorsan elsajátítható tananyag digitális mentoroknak, mentőövet nyújtva a tanároknak a digitális oktatás területén: módszerek, eszközök, tippek, hasznos oldalak, kvíz.

Jelentkezés itt.

A DIGIMENTOR képzés a 10 perc tanulás” nevű tanfolyamsorozat első online képzése, számos hazai szakértő, az Eruditio Oktatási Zrt. és a Salt Communication Kft. önkéntes felajánlásain alapuló együttműködésével, valamint a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ szakmai támogatásával jött létre.

Várjuk írásainkkal kapcsolatos véleményét, ötleteit, témajavaslatait
a blog@eruditiozrt.hu e-mail címre!
Kövessen bennünket a facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://tizperciskola.blog.hu/api/trackback/id/tr5315705570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása